Gyorsabb főzés:
A kuktában a nyomás alatt emelkedik a víz forráspontja, így a benne lévő étel magasabb hőmérsékleten fő. Ennek köszönhetően az ételek sokkal gyorsabban elkészülnek, ami különösen hasznos a rohanó hétköznapokon.
Energiatakarékos:
A rövidebb főzési idő kevesebb energiafelhasználást jelent, így a kuktában történő főzés gazdaságosabb és környezetkímélőbb is lehet, mint a hagyományos módszerek.
Megőrzi a tápanyagokat:
A gyorsabb főzés és a zárt rendszer miatt kevesebb vitamin és ásványi anyag vész el az alapanyagokból. Ez különösen fontos zöldségek, hüvelyesek vagy húsok esetén.
Ízek koncentrálódása:
A zárt edényben az aromák és ízek nem párolognak el, hanem az ételben maradnak, így intenzívebb, gazdagabb ízvilág érhető el.
Kényelmes és biztonságos:
A modern kukták számos biztonsági funkcióval vannak ellátva, és használatuk egyszerűbb, mint valaha. Csak betesszük az alapanyagokat, lezárjuk az edényt, és hagyjuk, hogy a kukta tegye a dolgát.
Gombás rizottó a PRESIDENT elektromos kuktával.
Hozzávalók:
4 mérőpohár rizs
4 nagy csiperkegomba
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
30 ml olívaolaj
30 g vaj
erős zöldséges alaplé
friss kakukkfű levelek
finomra reszelt parmezán
Elkészítése:
Tegyük egy tálba a finomra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, a vajat és az olajat. Indítsuk el a Sütés programot, állítsuk az intenzitást Kevesebbre (Less), és pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a leöblített rizst, az apróra vágott gombát, és töltsük fel az alaplével a cup 4 jelzésig. A hozzávalókat a tálban jól keverjük össze, majd zárjuk le az edényt. Indítsuk el a Rizs (Rice) programot, a főzési intenzitást állítsuk Magasabbra (More) és főzzük meg a rizottót. Tálalás előtt díszítsük a rizottót friss kakukkfű levelekkel és finomra reszelt parmezán sajttal.