Webáruház

IMPRESSZUM

A www.netedeny.hu a Netedény Korlátolt Felelősségű Társaság hivatalos online áruháza. A Netedény áruházban szereplő termékeket kizárólag internetes úton tudja megvásárolni a www.netedeny.hu webcímen. Telefonon, faxon, e-mailen érkező megrendeléseket nem áll módunkban elfogadni.

Név: Netedény Kft.

Székhely: 2030. Érd, Budai út 22.

Adóigazgatási szám: 25053751-2-13

Cégjegyzékszám: 13-09-172959

Bejegyző bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-59707/2012

Postacím: 2030. Érd, Budai út 22.


ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:

E-mail: info@netedeny.hu

Telefon: 06-70-434-7607

Cím: 2030 Érd, Budai út 22. Rotunda üzletház

Nyitvatartás: hétfőtő-péntekig: 9-18óráig

 

FELÜGYELETI SZERVEK:

Érd Megyei Jogú Város

POLGÁRMESTERI HIVATAL JEGYZŐJE

2030. Érd, Alsó u. 1. (Telefon: 06-23-522-300)

 

Pest Megyei Kormányhivatal

FOGYASTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG

1135. Budapest, Lehel út 43-47. (Telefon: 06-1-329-7017)

 

Pest Megyei

BÉKÉLTETŐ TESTÜLET

1052. Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. (Telefon: 06-1-474-7921)

 

BEMUTATKOZÁS:

Cégünkről: A Netedény Kft. üzemelteti kiskereskedelmi vállalkozásban a Netedény Webáruházat.

Pest megyében is található konyhafelszerelési üzletünk, melynek címe: 2030 Érd, Budai út 22. (Rotunda üzletház) 

Cégünk fő tevékenységi köre a tradícionális vegyesiparcikk szakterület: konyhafelszerelési, fürdőszobafelszerelési és lakásfelszerelési cikkek, valamint ajándéktárgyak. Célunk, hogy a piacon megjelenő legpraktikusabb és legmodernebb konyhai eszközöket a legkedvezőbb áron juttassuk el kedves vásárlóinkhoz!

Utolsó frissítés dátuma: 2015.02.09.

 

ÜZLETSZABÁLYZAT

1. REGISZTRÁCIÓ:

A Netedény webáruház oldalai regisztráció nélkül, vagyis bármilyen személyes adat megadása nélkül is böngészhető.

Az első vásárlás előtt azonban Önnek minden esetben regisztrálnia kell. A regisztráció írásban, egy adatlap kitöltése és elküldése útján történik. A regisztrációval Ön automatikusan elfogadja jelen üzletszabályzatunkat. A vevőszolgálat a sikeres regisztrációt e-mailben visszaigazolja.

A regisztráció előnye mindenekelőtt, hogy Önnek nem kell minden alkalommal megadni a személyes adatait, hanem elég hogyha e-mail címét illetve jelszavát feltünteti és a rendszerünk automatikusan megismeri Önt. Amennyiben jelszavát elfelejtené, úgy e-mail címe megadásával új jelszót kérhet, melyet rendszerünk automatikusan megküld Önnek.

Ezen kívül feliratkozhat hírlevelünkre, melyben az új termékek érkezéséről illetve az aktuális akciókról értesítjük Önt. Amennyiben a későbbiekben nem szeretne hírlevelet kapni a hírlevélben a leiratkozás gombra kattintva, illetve ha már regisztrált felhasználó, és be is van jelentkezve, akkor az adatmódosítás menüben bármikor leiratkozhat.

 

2. A SZERZŐDÉS TÁRGYA:

Jelen szerződés a megrendelés jóváhagyásával lép hatályba, és a megrendelés teljesülésével zárul le. A jóváhagyás a rendelést visszaigazoló e-mail megérkezésével történik meg. A visszaigazoló e-mail tartalmaz egy megrendelés azonosító számot. A megrendelése csak ennek a számnak a megérkezését követően érvényes valamint az azonosító szám birtokában a megrendelésével kapcsolatos ügyintézést könnyítheti meg.

A felek között elektronikus úton megkötött szerződés írásban kötött szerződésnek minősül. A megkötött szerződéseket iktatjuk, ezek utólag is hozzáférhetőek lesznek. A szerződés megkötésének, valamint a szerződésnek a nyelve magyar.

 

3. VÉTELÁR:

A termékek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, mely tartalmazza a mindenkor aktuális általános forgalmi adót is.

 

4. A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA:

A Netedény online áruházban vásárolt áruk jellemzői az adott árucikkhez tartozó termékleírásból tudhatók meg. A termékleírásokat a gyártók bocsátották rendelkezésünkre, így ezek pontatlanságáért felelősséget nem tudunk vállalni. Az árucikkek mellett található fotók szimbólikus fotók, az árucikkek csomagolása, megjelenése ettől eltérhet. A Netedény Kft. nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért.

A Szolgáltató megtesz minden tőle elvárható intézkedést, hogy az oldalhoz való hozzáférés folyamatos és hibamentes legyen, ennek ellenére a weboldalunkon tartalmi és technikai szempontból előfordulhatnak hibák. Felelősségünk az alábbiak szerint kizárt:

- Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami akadályozza a Netedény webáruház működését illetve az oldalon történő vásárlást.

- Bármilyen szoftver nem megfelelő működése.

- Bármilyen technikai meghibásodás, programhiba.

 

5. AZ ELADÓ ÉS VEVŐ JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI: (elállási jog)

A távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014 (II.26) Korm. rendelet alapján a Vevő élhet azzal a jogával, miszerint az áru átvételét követően 14  naptári napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.

Elállási szándékát szóban (telefonon), postai úton és e-mailben is kifejezésre juttathatja. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14  naptári napon belül. A Vevő az elállási jog gyakorlását követő 14 naptári napon belül köteles átadni, vagy visszaküldeni a terméket az Eladónak.

Ebben az esetben az Eladó a kifizetett vételárat 14 naptári napon belül köteles visszatéríteni a fogyasztó részére. Az Eladó visszatarthatja a termék árának visszatérítését, ha a termék nem érkezett vissza hozzá 14 naptári napig, vagy a vásárló nem tudja érdemben bizonyítani, hogy a termék már úton van.

Az elállási jog gyakorlása miatt felmerülő minden költség az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban a Vevőt terheli. A Vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli. Amennyiben a Vevő a terméket nem rendeltetésszerűen használta az ebből eredő kár megtérítését az Eladó kérheti.

Az Eladó szavatossági és jótállási felelősségére a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Nem minősül "távollevők között kötött szerződésnek" ha a vásárló online érdeklődik, de offline vásárol, illetve akkor sem, ha offline érdeklődik és online vásárol.

Rendelését rendszerünkben 14 napig őrizzük. Amennyiben ezen idő alatt nem sikerül a termék(ek) átvétele és kifizetése, úgy rendelését töröljük a rendszerből. A megrendelés leadását követően, de még annak a futárszolgálathoz való eljuttatását megelőzően díjtalanul elállhat a megrendelésétől.

A Megrendelő tudomásul veszi, hogy a megrendelés leadása részéről ajánlatnak minősül, melyhez kötve van. Megrendelő rendelése(i) jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik. A Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az általa kiválasztott szállítási és fizetési módoknak megfelelően.

 

6. AZ ÁRU CSERÉJE:

Amennyiben a megrendelt árucikk gyárilag hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt a Netedény webáruház az átvételt követő 10 munkanapon belül kicseréli. Abban az esetben, ha nem tudjuk raktárkészlet hiánya miatt kicserélni, vagy ezt a lehetőséget nem kívánja igénybe venni, akkor az áru vételárát visszatérítjük Önnek. Ezzel kapcsolatosan kérjük lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal az info@netedeny.hu e-mail címen vagy telefonon a 06-70-434-7607 számon.

 

7. VEVŐSZOLGÁLAT:

Amennyiben az általunk forgalmazott termékekkel és/vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban bármilyen kérdése van készséggel állunk rendelkezésére hétfőtől-péntekig, 9-18 óráig a 06-70-434-7607 telefonszámon, vagy írjon e-mailt az info@netedeny.hu címre. Az e-mailen érkező megkeresésekre maximum 2 munkanapon belül válaszolunk.

 

8. SZERZŐI JOGOK:

A weboldalon használt grafikai megoldások és szoftverek szerzői jogvédelem alatt állnak. A szerzői jog jogosultja a Netedény Kft. Az oltalom alatt álló alkotások módosítása, bármilyen célra történő felhasználása csak a szerzői jog jogosultjának írásbeli engedélyével lehetséges. A weboldal tartalmának bármely része kizárólag személyes és nem üzleti célra használható fel. A weboldalon megjelenő szoftvereknek vagy információknak engedélye nélkül történő módosítása, felhasználása, átruházása, eladása vagy átdolgozása, feldolgozása tilos.

Utolsó frissítés dátuma: 2014.11.20.

 

 

Adatkezelési tájékoztató
 
 
Bevezetés
 
A Netedény Kft. (2030. Érd, Budai út 22.. NAIH-63871/2013) (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá veti magát a következő tájékoztatónak.
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) kimondja, hogy az érintettel (jelen esetben a webshop-használóval, a továbbiakban: felhasználó) az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező.
Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.
 
Tájékoztatni kell az érintettet az Info tv. 6. § (1) bekezdése alapján arról is, hogy személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése
·        az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy
·        az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.
 
A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.
 
Ha az érintettek személyes tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna (mint például jelen esetben egy webshopon), a tájékoztatás megtörténhet az alábbi információk nyilvánosságra hozatalával is:
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak és jogorvoslati lehetőségeinek ismertetése, valamint
g) ha az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételének van helye, az adatkezelés nyilvántartási száma.
 
Jelen adatkezelési tájékoztató az fenti tartalmi előíráson alapul. A tájékoztató elérhető az alábbi oldalról: http://www.netedeny.hu/sugo/#adatvedelmi_nyilatkozat
A tájékoztató hatályos az alábbi oldalakra: (http://netedény.hu, www.netedeny.hu, www.netedény.hu)
A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba. A tájékoztató egyes fejezetcímei mögött megjelenítjük a jogszabályi hivatkozást is.
 
Értelmező fogalmak (3.§)
 
1.             érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;
2.             személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
3.             különleges adat:
a) a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,
b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;
4.             hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;
5.             tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
6.             adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
7.             adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
8.             adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
9.             nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
10.         adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
11.         adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
12.         adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
13.         adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
14.         adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
15.         adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;
16.         adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;
17.         adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely - ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot - az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;
18.         adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;
19.         harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
 
Az adatkezelés jogalapja (5.-6.§)
 
1.        Személyes adat akkor kezelhető, ha
·        ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
·        azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli.
 
2.    Személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése
a) az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy
b) az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.
 
3.        Ha az érintett cselekvőképtelensége folytán vagy más elháríthatatlan okból nem képes hozzájárulását megadni, akkor a saját vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelméhez, valamint a személyek életét, testi épségét vagy javait fenyegető közvetlen veszély elhárításához vagy megelőzéséhez szükséges mértékben a hozzájárulás akadályainak fennállása alatt az érintett személyes adatai kezelhetőek.
 
4.        A 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.
 
5.        Ha a hozzájáruláson alapuló adatkezelés célja az adatkezelővel írásban kötött szerződés végrehajtása, a szerződésnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbításának tényét, címzettjeit, adatfeldolgozó igénybevételének tényét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmaznia kell, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez.
 
6.        Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában
·        a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
·        az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll
 
Az adatkezelés célhoz kötöttsége (4.§ [1]-[2])
 
1.        Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.
 
2.        Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.
 
 
 
Az adatkezelés egyéb elvei (4.§ [3]-[4])
A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek.
 
Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és - ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges - naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.
 
 
Funkcionális adatkezelés
 
1.      Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop weboldal funkcionalitásának működése körében a következőket:
 
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
 
2.      Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Felhasználói név, jelszó, vezeték- és keresztnév, e-mail cím, telefonszám, fax, skype, számlázási cím és név, megjegyzés, a regisztráció időpontja, regisztrációkori IP cím.
 
3.      Az érintettek köre: A webshop weboldalon regisztrált valamennyi érintett.
 
4.      Az adatgyűjtés célja: Szolgáltató a weboldal teljes körű használata, pl. szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése, továbbá hírlevél küldés nyújtásának céljából kezeli a Felhasználók személyes adatait.
 
5.      Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A regisztráció törlésével azonnal. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.
 
6.      Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
 
7.      Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: A következő adatok módosítását lehet elvégezni a weboldalakon: Felhasználói név, jelszó, vezeték- és keresztnév, e-mail cím, telefonszám, fax, skype, számlázási cím és név, megjegyzés.
 
A személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:
-    postai úton a 2030. Érd, Budai út 22. címen
-    e-mail útján info@netedeny.hu e-mail címen.
 
8.      Az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése.
 
A funkcionális adatkezelésre vonatkozó alapelveink (Elker tv. 13/A.)
 
1.    A szolgáltató az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából kezelheti az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat.
 
2.    A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az Elker törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.
 
3.    A szolgáltató a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos adatokat bármely egyéb célból - így különösen szolgáltatása hatékonyságának növelése, az igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás céljából - csak az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett és az igénybe vevő hozzájárulása alapján kezelhet.
 
4.    Az igénybe vevőnek az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételét megelőzően és a szolgáltatás igénybevétele során is folyamatosan biztosítani kell, hogy az adatkezelést megtilthassa.
 
5.    A kezelt adatokat törölni kell a szerződés létrejöttének elmaradását, a szerződés megszűnését, valamint a számlázást követően. Az adatokat törölni kell, ha az adatkezelési cél megszűnt, vagy az igénybe vevő így rendelkezik. Törvény eltérő rendelkezése hiányában az adattörlést haladéktalanul el kell végezni.
 
6.    A szolgáltatónak biztosítania kell, hogy az igénybe vevő az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevétele előtt és az igénybevétel során bármikor megismerhesse, hogy a szolgáltató mely adatkezelési célokból mely adatfajtákat kezel, ideértve az igénybe vevővel közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatok kezelését is.
 
 
 
Cookie-k (sütik) kezelése
 
1.        Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop weboldal cookie adatkezelése körében a következőket:
 
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
 
2.        Webáruházakra jellemző cookie-k az úgynevezett „jelszóval védett munkamenethez használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k” és „biztonsági cookie-k”, melyek használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.
 
3.        Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok
 
4.        Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.
 
5.        Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, a „bevásárlókosár” nyilvántartására és a látogatók nyomon követése.
 
6.        Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetén a honlapok látogatásának befejezéséig tart, míg más cookie esetében 20 napig tart.
 
7.        Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
 
8.        Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
 
9.        Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.
 
10.    [opcionális] A webáruház látogatottsági adatait a Google Analytics szolgáltatás igénybevételével méri a Szolgáltató. A szolgáltatás használata során adatok kerülnek továbbításra. A továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak. A Goggle adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható: http://www.google.hu/policies/privacy/ads/
 
Hírlevél, DM tevékenység
 
1.        A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein (pl. elektronikus levélcím, vagy telefonszám) megkeresse.
 
2.        Továbbá Ügyfél a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.
 
3.        Szolgáltató nem küld kéretlen reklámüzenetet, és Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben Szolgáltató minden - a reklámüzenetek küldéséhez szükséges - személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót. Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva.
 
4.        Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop weboldal cookie adatkezelése körében a következőket:
 
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
 
 
5.        Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: név, e-mail cím, (telefonszám) dátum, időpont.
 
6.        Az érintettek köre: A hírlevélre feliratkozó valamennyi érintett.
 
7.        Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek (e-mail, sms, push üzenet) küldése az érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.
 
8.        Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig tart az adatkezelés.
 
9.        Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
 
10.    Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett bármikor, ingyenese leiratkozhat a hírlevélről.
 
11.    Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.
 
 
 
Adattovábbítás
1.        Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop weboldal adattovábbítási tevékenysége körében a következőket:
 
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
 
2.        Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre. A továbbított adatok köre a szállítás lebonyolítása érdekében: Név, cím, telefonszám, termék neve, fizetendő összeg.
A továbbított adatok köre az online fizetés lebonyolítása érdekében: Név, cím, tranzakciós összeg, tranzakciós jogcím.
 
3.        Az érintettek köre: A házhozszállítást/online vásárlást végző valamennyi érintett.
 
4.        Az adatkezelés célja: A megrendelt termék házhoz szállítása/az online vásárlás lebonyolítása.
 
5.        Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás/online fizetés lebonyolításáig tart.
 
6.        Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat a következők kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával:
 
GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
H-2351 Alsónémedi, Európa u. 2.
adatvédelmi tájékoztató: http://www.gls-hungary.com/doc1_4.html
 
Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Rt.
1138 Budapest, Váci út 193.
Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság Cg.01-10-041037
http://www.budapestbank.hu/info/doc_fogyasztovedelem.php
 
7.        Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett kérheti a házhoz szállító/online fizetést biztosító szolgáltató adatkezelőtől a személyes adatainak mielőbbi törlését.
 
8.        Az adattovábbítás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.
 
 
Adatbiztonság (7.§)
1.        Az adatkezelő köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.
 
2.        Az adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Info tv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
 
3.        Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
 
4.        A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok - kivéve ha azt törvény lehetővé teszi - közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.
 
5.        A személyes adatok automatizált feldolgozása során az adatkezelő és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja
a.         a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
b.        az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
c.         annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
d.        annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
e.         a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
f.          azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.
 
6.        Az adatkezelőnek és az adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.
 
 
 
Az érintettek jogai (14.-19.§)
 
1.             Az érintett kérelmezheti az Szolgáltatónál, hogy az adjon tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, valamint kérheti személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.
 
2.             Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
 
3.             Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
 
4.             Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.
 
5.             Felhasználó kérelmére Szolgáltató tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.
 
6.             Szolgáltató, amennyiben a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot helyesbíti.
 
7.             Törlés helyett Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
 
8.             Szolgáltató törli a személyes adatot, ha kezelése jogellenes, a Felhasználó kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható - feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.
 
9.             Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.
 
10.         A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
 
11.         Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.
 
 
Jogorvoslat
 
1.      Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
a)     a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
b)     a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c)     törvényben meghatározott egyéb esetben.
 
2.      Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Szolgáltató az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
 
3.      Amennyiben a Felhasználó Szolgáltatónak a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat. A bíróság soron kívül jár el.
 
4.      Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
 
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
 
 
Bírósági jogérvényesítés (22.§)
 
1.        Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. Az adattovábbítás jogszerűségét az adatátvevő köteles bizonyítani.
 
2.        A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.
 
3.        A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.
 
4.        Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.
 
5.        Ha a bíróság az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintett személyes adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelő köteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő a meghatározott határidőn belül nem fordul bírósághoz.
 
6.        A bíróság elrendelheti ítéletének - az adatkezelő azonosító adatainak közzétételével történő - nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett védett jogai megkövetelik.
 
 
 
Kártérítés (23. §)
Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.
 
Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.
 
Zárszó
A tájékoztató elkészítése során figyelemmel voltunk az alábbi jogszabályokra:
 
-          2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)
-          2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)
-          2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
-          2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)
-          2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
-          2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)
-          16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról

 

Utolsó frissítés dátuma: 2014.11.20.

 

REGISZTRÁCIÓ

A Netedény webáruház oldalai regisztráció nélkül, vagyis bármilyen személyes adat megadása nélkül is böngészhető.
Az első vásárlás előtt azonban Önnek minden esetben regisztrálnia kell. A regisztráció írásban, egy adatlap kitöltése és elküldése útján történik. A regisztrációval Ön automatikusan elfogadja jelen üzletszabályzatunkat. A vevőszolgálat a sikeres regisztrációt e-mailben visszaigazolja.
A regisztráció előnye mindenekelőtt, hogy Önnek nem kell minden alkalommal megadni személyes adatait, hanem elég hogyha e-mail címét illetve jelszavát feltünteti és a rendszerünk automatikusan megismeri Önt.
Amennyiben jelszavát elfelejtené, úgy e-mail címe megadásával új jelszót kérhet, melyet rendszerünk automatikusan megküld Önnek.

Ezen kívül feliratkozhat hírlevelünkre, melyben az új termékek érkezéséről illetve az aktuális akciókról értesítjük Önt. Amennyiben a későbbiekben nem szeretne hírlevelet kapni a hírlevélben a leiratkozás gombra kattintva, illetve ha már regisztrált felhasználó, és be is van jelentkezve, akkor az adatmódosítás menüben bármikor leiratkozhat.

Utolsó frissítés dátuma: 2010.11.02.

 

SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

1. Futárszolgálat esetén:

Az áruházunkban megrendelt termékeket a GLS Futárszolgálat szállítja Önnek házhoz. A megrendelt termékek kiszállítását 2-5 munkanapon belül vállaljuk. A kézbesítés határideje a 13 óráig leadott rendelések esetén maximum 2 munkanapon belül történik meg.

A kiszállítás hétköznap, munkaidőben történik, ezért kérjük olyan szállítási címet adjon meg, melyen ebben az időben a csomag átvételére lehetőség van. A futár nincs tisztában a helyi viszonyokkal, ezért segítségképpen kialakítottunk a szállítási cím megadása mellett egy megjegyzés rovatot (maximum 30 karakter). Kérjük ide írja be ha ezzel kapcsolatban közölnivalója van. (Pl.: sarki ház, szomszéd átveheti, 56. kapucsengő)

Miután csomagját átadtuk a futárnak, tájékoztató e-mailt küldünk a csomag átadásának időpontjáról.

GLS Futárszolgálat szállítási költsége: bruttó 1290.- Ft.

A szállítási költséget minden esetben tartalmazza az általunk kiállított számla, mely minden esetben 27% ÁFÁ-t tartalmaz.

A GLS vevőszolgálatot tart fenn, mely munkanapokon 7-20 óráig működik, és tájékoztatást ad a csomagok szállításával kapcsolatban. Telefonszám: 06-1-802-0265

Miután vevőszolgálatunk a csomagját összekészítette és a futárnak átadta, kap rendelése egy csomagszámot. Amennyiben rendelkezik csomagszámmal, a csomagok pillanatnyi helyzete a csomagfelvételt követő munkanaptól lehívható a www.gls-hungary.com honlapon az Online vevőszolgálat-Track and Trace-Belföldi csomagkeresés menüpontban. (A rendeléseim menüpontban tájékozódhat a csomag státuszáról.)

 - Utánvétes vásárlás esetén:

A rendelt termék vételárát átvételkor a csomag ellenőrzését (sértetlen csomagolás) követően a futárnak kell kifizetni készpénzben. A szállítási díjat tartalmazza a számla végösszege.

- Bankkártyás fizetés esetén:

Lehetőség van a vásárlás végösszegének bankkártyával történő kiegyenlítésére is. Ebben az esetben a fizetés a termék(ek) megrendelésével egyidejűleg történik. Előfordulhat, hogy az Ön által rendelt termék(ek) valamelyikét nem tudjuk szállítani. Ebben az esetben az alábbi lehetőségek közül választhat:

Dönthet  úgy, hogy az Ön által megrendelt és bankkártyával kifizetett (hiányzó) terméket nem kéri. Ebben az esetben mi jóváírási kérelmet nyújtunk a Budapest Bank Nyrt. felé legkésőbb a rendelés beérkezését és hiányzó termék(ek)  vevővel való leegyeztetését követő munkanapon. A Budapest Bank Nyrt. a beérkezett jóváírásokat 2 munkanapon belül feldolgozza. A kártyabirtokos részére a feldolgozást követő munkanapon elindítja a bank a jóváírt összeg utalását.

Választhat, hogy a raktáron lévő terméket/termékeket kiszállítsuk, majd ezt követően beérkezéskor a hiányzó terméket egy külön csomagban postázzuk. Ebben az esetben a második szállítási költség az Eladót terheli.

Kérheti, hogy ha valamely termék nincs raktáron, akkor a szállítás addig ne történjen meg, amíg a rendelése teljes nem lesz.

A termékeket csak és kizárólag Magyarország területén áll módunkban kiszállítani.

 

2. Személyes átvétel esetén:

Vásárláskor a termék(ek) személyes átvételére is lehetőség van a 2030 Érd, Budai út 22. Rotunda üzletház alatti vevőszolgálati irodánkban ügyfélszolgálati időben, hétköznap 9-18 óráig. Természetesen ebben az esetben szállítási költség nem terheli a termék vételárát. Ha ezzel a lehetőséggel kíván élni, az átvétel időpontjáról a megrendelés visszaigazolását követően külön értesítést küldünk e-mail formájában.

Ügyfélszolgálatunkon történő személyes átvétel esetén készpénzes és bankkártyás fizetésre is van lehetőség.

Utolsó frissítés dátuma: 2014.12.29.

 

FIZETÉSI MÓDOK

Fizetés készpénzben az áru átvételekor:

A megrendelt árucikkek ellenértékét a kézbesítő futárnak vagy a vevőszolgálati munkatársnak kell készpénzben kifizetni a kiválasztott szállítási módtól függően. Futárszolgálat esetén a szállítási költséget minden esetben tartalmazza az általunk kiállított számla, amely minden esetben 27% ÁFÁ-t tartalmaz.

Fizetés bankkártyával az áru átvételekor:

A megrendelt árucikkek ellenértékét személyes átvétel esetén a vevőszolgálati irodában kell bankkártyával kifizetni.

Online fizetés bankkártyával:

Áruházunk a Budapest Bank Nyrt. által biztosított bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak.

Tájékoztatjuk, hogy a kártyás fizetéshez dombornyomott bankkártya szükséges.

A fizetési folyamat leírása:

1. A "Bankkártyával előre fizetek" gomb megnyomásával Ön átkerül a Budapest Bank Nyrt. biztonságos fizetést garantáló oldalára. A banki fizetési oldallal történő kommunikációt 128-bites SSL titkosítás védi, így azok titkosítottan kerülnek feldolgozásra.

2. A banki fizetési oldalon kártyaadatai megadását követően a "Fizetési folyamat indítása" gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót.

3. A fizetést követően Ön visszatér Áruházunk oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

Sikeres tranzakció esetén (a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzését követően) a Budapest Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését a rendelés ellenértékével.

Sikertelen tranzakció esetén Ön újra próbálhatja a bankkártyás fizetést, vagy lehetősége van más fizetési módot választani. Amennyiben a tranzakció eredményéről, okáról, részleteiről szeretne felvilágosítást kapni, kérjük vegye fel a kapcsolatot a számlavezető bankjával.

Utolsó frissítés dátuma: 2012.04.12.

 

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET

A Netedény webáruházban szereplő termékeket kizárólag internetes úton tudja megvásárolni a www.netedeny.hu webcímen. Telefonon, faxon, e-mailen érkező megrendeléseket nem áll módunkban elfogadni.

Áruházunkban azokat a termékeket tudja megvásárolni, melyekből raktárkészlettel rendelkezünk. Előfordulhat bizonyos esetekben, hogy időközben az adott terméke elfogyott. Ebben az esetben vevőszolgálati munkatársunk tájékoztatást ad Önnek a termékkel kapcsolatos lehetőségekről.

Az internetes áruházunkban szereplő termékek árai eltérhetnek az online üzleteikben található termékek áraitól.

Termékeinket különböző kategóriákban soroltuk, melyeket az oldal bal felső részében talál meg. A kategória kiválasztása után megkapja a kategóriában lévő termékek listáját, ahol a lap alján található lapozóval tud a következő oldalakra jutni. Az egyes termékekről ezután részletes információkat, illetve további képeket kaphat, ha rákattint a kiválasztott termék képére, megnevezésére vagy leírására. Amennyiben egy termék elnyerte tetszését, azt a kosarába teheti, akár a termékek listájánál, akár a termék egyedi oldalán. Abban az esetben, ha mennyiséget szeretne módosítani, azt a kosár gomb melletti kockába (ahol a megrendelt mennyiség szerepel) kattintva mechanikusan beütve a rendelni kívánt darabszámot megteheti. Ezt követően az oldal tetején található kosár ikonra kattintva "megrendelem a kosarat" szövegre klikkelve továbbviszi a vásárlási folyamatot. Ezen az oldalon mégegyszer átnézheti rendelését, illetve kiválaszthatja a kiszállítási módot.

A következő lépés ha nincs bejelentkezve/regisztrálva, akkor ezt meg kell tennie, ha igen, akkor "tovább az áttekintő oldalra" kell kattintani. Itt látja, hogyan fog kinézni a számla. Ezt követően a fizetési módot kell kiválasztania. Ha minden lépést végigvezetett a rendelés folyamán, akkor a következő üzenet jelenik meg: "Rendelését befogadtuk ...... rendelésszámon". Ezzel eljutott a vevőszolgálathoz rendelése.

Az első vásárlás előtt azonban Önnek minden esetben regisztrálnia kell. A regisztráció írásban, egy adatlap kitöltése és elküldése útján történik. A regisztrációval Ön automatikusan elfogadja jelen üzletszabályzatunkat. A vevőszolgálat a sikeres regisztrációt e-mailben visszaigazolja. A sikeres vásárlásáról is értesítjük e-mailben. Ezt követően Ön a rendeléseim menüpontban tájékozódhat a megrendelt termék(ek) státuszáról. Amennyiben rendelése megkapta a SZAL (szállítónak átadva) státuszt, ezután nyomon követheti csomagjának útját a csomagszám ismeretében a www.gls-hungary.com honlapon az Online vevőszolgálat-Track and Trace-Belföldi csomagkeresés menüpontban.

A regisztráció előnye mindenekelőtt, hogy Önnek nem kell minden alkalommal megadni személyes adatait, hanem elég hogyha e-mail címét illetve jelszavát feltünteti és a rendszerünk automatikusan megismeri Önt.

Ezen kívül feliratkozhat hírlevelünkre, melyben az új termékek érkezéséről illetve az aktuális akciókról értesítjük Önt.

Utolsó frissítés dátuma: 2010.11.02.